IBM komt met nieuwe versie Websphere

IBM werkt zijn visie op 'computing on demand' verder uit, met een aantal nieuwe producten. Volgens het bedrijf moet computerkracht, net als elektriciteit, altijd beschikbaar zijn om te voldoen aan de specifieke noden van het moment.

Op een conferentie in New Orleans kondigde IBM een aantal upgrades aan van Websphere. Ook die aanpassingen aan de middleware van Big Blue passen in de 'on demand'-visie. Daarvoor hebben bedrijven namelijk kracthige netwerken en technologie nodig, zoals ze ook zijn uitgerust zijn met een stroomnet.
 
De nieuwe versie van de Websphere enterprise applicatieserver biedt nu ook workflow-technologie voor bedrijfsprocessen, die gebaseerd is op de web services-standaarden in wording. Daarmee wil IBM het voor zijn klanten en partners eenvoudiger maken om gecompliceerde applicaties te bouwen.
 
De onderneming hoopt de interesse van ontwikkelaars en partners te wekken voor de web services van IBM met programma's die software tools omvatten en training en documentatie.
 
Eind oktober vorig jaar maakte IBM zijn nieuwe 'on demand'-visie bekend; de IT-gigant wil zo'n 10 miljard besteden aan het uitwerken van die visie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.