Sony en Toshiba tekenen voor Rambus-licentie

Rambus heeft licentie-overeenkomsten gesloten met Sony en Toshiba. De geheugenontwerper geeft de twee Japanse elektronicabedrijven het recht twee geheugeninterfaces te gebruiken.

De overeenkomsten hebben een looptijd van drie jaar en hebben betrekking op de Yellowstone- en Redwood-interfaces van Rambus. De twee nieuwe licentiehouders willen deze technologie gebruiken in hun geheugenchips die dienst doen in diverse apparaten.
 
Toshiba had al een licentie op Yellowstone en verwerkt die interface in zijn dram-chips (dynamic random access memory), die onder meer dienst doet in pc's. Sony zal de Rambus-technologie waarschijnlijk gebruiken in toekomstige Playstation-spelcomputers. Sony's Computer Entertainment-divisie heeft namelijk zelf ook een Rambus-licentie gesloten. De huidige Playstation gebruikt al Rambus-geheugenchips (rdram).
 
Sony wil de nieuwe Rambus-technologie hoe dan ook gebruiken voor zijn Cell-project. Dat omvat het ontwerp van een geavanceerde processor met meerdere chips in zich. Sony ontwikkelt deze samen met IBM en Toshiba.
 
De Cell-processor zal mogelijk dienst doen in de Playstation 3, maar ook in toekomstige serverchips van IBM. Rambus verklaart dat IBM geen licentie nodig heeft om diens geheugentechnologie in Cell te verwerken.
 
De ontwerpfase is eind vorig jaar afgerond, nu volgen prototypes en daarna productieproeven. Naar verwachting verschijnen de eerste Cell-chips eind 2004 of begin 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.