Comdex-uitbater vraagt surseance aan

De Key3media Group, uitbater van de bekende ict-beurs Comdex, heeft surseance aangevraagd bij de Amerikaanse rechter. De beursorganisator kampt met schulden.

Het bedrijf (http://www.key3media.com/) uit Los Angeles lijdt al enige tijd (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d47hb2wg.htm) onder teruglopende bezoekersaantallen voor zijn ict-beurzen, waarvan de Comdex in Las Vegas de grootste en bekendste is. Andere beurzen zijn Networld+Interop, Java One San Francisco en Seybold Seminars.
 
De dalende bezoekersaantallen komen deels voort uit de dip in de ict-sector en deels uit de dip in de consumentenmarkt. Eerstgenoemde vermindert het aantal exposanten en bezoekers voor automatisering. Tweede vermindert dat voor pc's en elektronica. Opvallend genoeg heeft de International Consumer Electronics Show, eveneens in Las Vegas, wel groeiende bezoekersaantallen.
 
De bescherming tegen de schuldeisers is volgens Key3media onderdeel van een herstelplan. Indien dat wordt goedgekeurd gaat de beursorganisator over in handen van investeringsbank Thomas Weisel Capital Partners. Die investeerder is met een claim van 372 miljoen dollar één van de grote schuldeisers van Key3media, die een totale schuld heeft van 641 miljoen dollar.
 
Key3media wil binnen negentig dagen zijn surseance schrappen om dan met een verminderde schuld - en een nieuwe eigenaar - verder te gaan. De reeds geplande beurzen gaan dan ook gewoon door, stelt de organisator.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-05T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.