Sun verlaagt prijzen en vernieuwt servers

Sun Microsystems heeft de prijzen voor zijn servers verlaagd tot wel 35 procent. Daarnaast heeft het nieuwe servers en bijbehorende N1 beheersoftware geïntroduceerd.

De serverfabrikant heeft zijn productreeks over de breedte vernieuwd. Zo heeft het een 1,2 GHz-uitvoering van zijn Ultrasparc-processor onthuld. Die chip is verkrijgbaar in nieuwe, zwaardere servers met maximaal twaalf processoren. De specificaties van die machines waren vorige week reeds opgedoken op enkele Europese Sun-sites.
 
Verder heeft Sun zijn serverbladen (blades) onthuld. Deze ultraplatte machines zijn reeds enige tijd in zwang en worden geleverd door serverproducenten als Dell, Hewlett-Packard en Fujitsu-Siemens. Samen met Suns bladen introduceert het, zoals eerder aangekondigd (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5002rki.htm), ook het eerste component van zijn alomvattende beheerstrategie N1 (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d39br2lg.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.