Strijd rond registratie van internetdomeinen

Britse internetdomeinnaamregistreerder Nominet wil niet dat de Icann (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) opnieuw het beheer krijgt over internetdomeinregistratie

In zijn brief keert de directeur van Nominet, Willie Black, zich tegen de manier waarop de Verenigde Staten de domeinregistratie opnieuw voor drie jaar kostenloos aan Icann wil overlaten. "De Icann is niet in staat gebleken om haar uitvoerende taak te scheiden van haar politieke doelstellingen. Het is echt niet de enige organisatie ter wereld die de domeinregistratietaak kan vervullen." Black wil dat deze adminstratieve taak via openbare aanbesteding wordt gegund aan de beste partij. Volgens Black protesteert ook de Europese topleveldomeinbeheerder Centr tegen de rol voor Icann.
 
De VS publiceerden hun voornemen om Icann opnieuw de domeinregistratie te laten beheren op 28 januari, via een verklaring uitgegeven door een departement van het handelsministerie, de National Oceanic And Atmospheric Administration (NOAA). De VS geven andere kandidaten tien dagen de tijd om alternatieven voor te stellen alvorens ze een besluit nemen wie ze de macht geven over de wereldwijde nummering van internetsites.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-11T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.