Borland kondigt .Net ontwikkeltools aan

Het Californische Borland Software paait .Net ontwikkelaars. Het werkt aan een volledige management- en ontwerpsuite voor Microsofts antwoord op Java.

Het eerste gereedschap brengt Borland deze zomer op de markt: een ontwerp- en ontwikkelgereedschap voor .Net. Het concentreert zich op het ondersteunen van applicaties geschreven in Microsofts taal C#.
 
Jason Vokes, productmanager voor Borland Europa, is enthousiast over het aankomende .Net-gereedschap. Het bedrijf wist als eerste bij Microsoft een licentie te krijgen voor de .Net ontwikkelset SDK. "Ze hebben hun kroonjuwelen aan ons toevertrouwd."
 
De .Net-ide (integrated development environment, een compiler, een debugger en een editor), het eerste onderdeel van .Net Borland-ontwikkelgereedschappen, draagt voorlopig de naam Sidewinder, naar de woestijnslang. Borland wil Sidewinder binnenkort in een proefversie (beta) uitbrengen. Volgens Vokes is het werken met de .Net-ide voor gebruikers een aangename ervaring. "Het gedrag ervan is flitsend. Het verenigd het mooiste uit Jbuilder en Delphi."
 
Voor gebruikers van Delphi 7 kondigde Vokes gisteren in Amstelveen een update aan, waarmee de .Net mogelijkheden van dit ontwikkeltool worden uitgebreid. Microsoft krijgt met ondersteuning door Borland voor .Net een mogelijkheid in contact te komen met de drie miljoen ontwikkelaars die nu met andere Borland-gereedschappen werken, aldus Vokes.
De overnames vorig jaar van Togethersoft en Starbase moeten als eerste vrucht afwerpen voor de Java-ontwikkeltools, doordat ze hieraan ontwerp- en beheersfuncties toevoegen. Het bedrijf stelt deze twee pakketten ook te integreren in .Net ontwikkelomgeving. Vokes: "Wat wij doen voor Java, gaan we ook doen voor .Net."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-06T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.