Microsoft vreest gedwongen prijsverlaging

Microsoft moet wellicht de prijzen van zijn software verlagen als gevolg van de groeiende open source-beweging. Dat schrijft de softwaregigant zelf in een recent SEC-dossier.

In het dossier meldt Microsoft expliciet dat het zich bedreigd voelt door de toenemende concurrentie van open source-technologie. "Naarmate het open source-model ingang vindt op de markt, kunnen de verkoopcijfers van onze producten dalen. Het bedrijf zal mogelijk de prijzen van zijn producten moeten verlagen, en de omzet en winstmarges kunnen daardoor ook verminderen", zo staat te lezen in het rapport dat Microsoft vorige week indiende bij de Securities and Exchange Commission.
 
"De groeiende populariteit van de open source-beweging blijft een grote uitdaging voor het business model van het bedrijf, onder meer door de recente inspanningen van de voorstanders van het open source-model om wereldwijd regeringen te overtuigen van het gebruik van open source-software bij hun aankoop en ontwikkeling van software-producten", zo staat ook nog in het dossier te lezen.
 
De verklaringen van Microsoft lijken spectaculair, maar ze zijn dat niet noodzakelijk. Het is immers normaal dat bedrijven in hun verplichte rapporteringen aan de beurswaakhond SEC melding maken van elementen die hun prestaties onderuit kunnen halen. In de dossiers van Microsoft wordt de open source-beweging al verschillende jaren genoemd als zo'n mogelijke dreiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.