Nieuw uitbestedingscontract voor IBM

De dienstenafdeling van IBM haalde net voor nieuwjaar nog een fraai uitbestedingscontract binnen. Het mag de komende zeven jaar de ict van JP Morgan Chase gaan verzorgen.

In de eerste helft van dit jaar draagt JP Morgan Chase ongeveer vierduizend werknemers over aan IBM, samen met een aantal computersystemen. Het contract levert Big Blue de komende zeven jaar vijf miljard dollar op. JP Morgan Chase is wel van plan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en de ondersteuning van desktopgebruikers in huis te houden.
 
De financiële instelling zegt dat budgettaire overwegingen aan de basis liggen van de beslissing om de ict uit te besteden.
 
Het contract met JP Morgan Chase is twee keer zo groot als het
uitbestedingscontract dat IBM eerder afsloot met Deutsche Bank. Daar ging het om een bedrag van 2,5 miljard dollar over een periode van tien jaar. In december besloot Bank of America zijn ict uit te besteden aan EDS, in een tienjarig contract met een prijskaartje van 4,54 miljard dollar.
 
Volgens analisten in de Verenigde Staten bewijzen de grote
uitbestedingscontracten van de laatste weken dat dienstenleveranciers erin slagen bedrijven ervan te overtuigen informatica te zien als een nutsvoorziening. Met zijn recent gelanceerde 'computing on demand' strategie is IBM daar één van de grote voortrekkers van.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.