Intergraph is nog lang niet uitgeprocedeerd

Vier maanden na de overwinning in de rechtszaak tegen Intel, heeft Intergraph alweer een nieuw slachtoffer gevonden in Texas Instruments.

Volgens Intergraph schenden TI's digitale signaalprocessoren (dsp's) de patenten op zijn risc-technologie voor het definiëren van sleutelcomponenten van parallelle computerinstructies (pic).
 
Het gaat om drie patenten die een methode vormen voor het groeperen en distribueren van instructiesets naar de verschillende parallel geschakelde verwerkingseenheden. De pic-technologie maakt het mogelijk om meerdere processoracties tegelijkertijd te laten plaatsvinden, waardoor de processorkracht aanzienlijk toeneemt.
 
In oktober vorig jaar won Intergraph de patentenrechtszaak tegen Intel. De rechter besliste dat de chipfabrikant met zijn Itanium-chips inbreuk pleegde op patenten van Intergraph. In december klaagde Intergraph Dell, Hewlett-Packard en Gateway voor de rechter voor schending van patenten op het cache-geheugen (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i5202soo.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-31T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.