Bonden buigen zich over uitnodiging van Atos Origin

Vandaag bepalen de vakbonden of ze ingaan op de uitnodiging van het bestuur van Atos Origin om het vastgelopen cao-overleg te hervatten. Volgens de FNV is de uitnodiging echter te weinig concreet, waardoor de kans op acties nog niet is afgewend.

De uitnodiging die het bestuur van Atos Origin vrijdag 21 maart stuurde naar de gezamenlijke vakbonden, is waarschijnlijk niet concreet genoeg om de bonden weer aan de onderhandelingstafel te krijgen. Dat zegt Nevin Demirtas van FNV Bondgenoten aan Computable terwijl ze in overleg zit met de drie andere bonden. Volgens haar is er ‘niet voldoende grond om het formeel overleg te heropenen.'

"De uitnodiging verschilt bijna niet van de brief die de werkgever 10 maart stuurde. Er staan geen concrete voorstellen in", aldus bondsvrouw Demirtas. De bonden hadden eind februari vier eisen gesteld, maar vinden het onduidelijk wat de dienstverlener op elk van de punten wil onderhandelen.

Ultimatum

Vanmiddag om zes uur loopt het ultimatum af dat de vakbonden maandag 17 maart stelden. Tot dan heeft het bestuur van Atos Origin de tijd om in te gaan op hun cao-eisen. Eerder overleg was vastgelopen. De bonden dreigen met acties als ze besluiten dat de werkgever te weinig aan hun eisen tegemoetkomt.

Moeizame onderhandelingen
In november 2007 bood Atos Origin zijn werknemers een gemiddelde loonsverhoging van 4,5 procent, een minimale loonsverhoging van 2 procent en een pakket secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibilisering van arbeidsvoorwaarden en lease-budgetten.

De bonden gingen hier echter niet mee akkoord en eisen een structurele vaste loonsverhoging van 3,5 procent voor alle goed functionerende medewerkers. Ook willen ze dat in de cao zowel primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden worden vastgelegd en dat het huidige beloningssysteem onder de loep wordt genomen. Daarop brak het bestuur van Atos Origin de onderhandelingen af

De automatiseerder wilde begin maart, na een 'voorultimatum', weer om de tafel onder de voorwaarde dat er niet meer over de salarissen wordt onderhandeld. Hierop stelden de bonden het huidige ultimatum dat afloopt op dinsdagmiddag 25 maart. Vrijdag 21 maart riep de werkgever in een brief de bonden op om de onderhandelingen te hervatten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-03-25T11:08:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.