Ericsson lijdt nog steeds zware verliezen

Ericsson krijgt het maar niet voor elkaar om zwarte cijfers te schrijven. Het bedrijf moest over het laatste kwartaal van 2002 een verlies incasseren van 900 miljoen euro. Het zevende kwartaalverlies op rij.

De omzet daalde over het vierde kwartaal met 37 procent tot ongeveer vier miljard euro. De reden voor de daling is dat klanten hun investeringen aan nieuwe netwerken uitstellen, onder andere door de economische malaise en de nieuwe technologie umts.
 
Over het gehele boekjaar was het verlies 2,1 miljard euro, iets minder dan een jaar eerder. De omzet zakte met ruim 30 procent tot zestien miljard.
 
Ericsson probeert de verliezen af te wentelen door kostenbesparende maatregelen te treffen. Dat houdt onder meer in dat de afgelopen twee jaar veertigduizend werknemers het veld moesten ruimen. In Nederland verloren ook honderden mensen hun baan, vooral in Enschede en Rijen. Voor dit jaar staan nog eens vijfduizend ontslagen op stapel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.