Microsoft past Passport voor Europa aan

Microsoft verandert in Europa zijn Passport-technologie in overeenstemming met de Europese privacywetgeving.

De .Net Passport-software dient voor online identiteitscontrole. Partner-websites van Microsoft zoals de online veilingsite eBay, kregen met de oorspronkelijke versie ook automatisch inzicht in de persoonlijke gegevens van de gebruiker. Maar dat is in strijd met de Europese wetgeving op de bescherming van persoonlijke gegevens.
 
Na een jaar onderhandelen is Microsoft uiteindelijk tot een overeenkomst gekomen over de aanpassingen aan de Passport-software in Europa. Gebruikers van de aangepaste Passport-versie krijgen nu meer controle over het gebruik van hun persoonlijke gegevens en over de manier waarop die gegevens worden gebruikt en gedeeld met de partnersites van Microsoft.
 
Wanneer Passport-gebruikers zich registreren als inwoners van de Europese Unie, krijgen ze een venstertje te zien met beknopte informatie over de privacywetgeving in de EU. Bovendien komt er voor hen een link naar de website van de Europese Commissie waar meer uitleg te vinden is over gegevensbescherming buiten de EU. De gebruiker kan dan kiezen hoeveel persoonlijke informatie hij vrijgeeft via zijn 'Passport'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.