Sun regelt Java in mobiele telefoons

Sun Microsystems wil de evolutie van Java voor draadloze toepassingen wat meer sturen. De 'roadmap' die eind vorige week werd gepubliceerd geeft een aantal eerste richtlijnen.

Java wordt in mobiele telefoons onder meer gebruikt voor de verkoop van downloadbare spelletjes, beltonen en bedrijfstoepassingen. De mobiele versie van de programmeertaal is echter nog lang niet gestroomlijnd. Twee jaar lang mocht de draadloze sector zelf aan de taal sleutelen, maar dat leidde tot eerder chaotische en weinig constructieve toestanden.
 
Blijkbaar wil Sun Microsystems nu meer grip krijgen op de verdere ontwikkeling van Java voor mobiele toepassingen, via de roadmap 'Java Technology for the Wireless Industry'. Sun bepaalt in Jtwi de basiselementen van Java voor mobieltjes en kondigt alvast aan wat het de komende twaalf maanden nog zal toevoegen.
 
Verwacht wordt dat dit JTWI-initiatief van Sun de toekomst van de mobiele telefoons zal bepalen, ook al houden de richtlijnen geen verplichting in. Het initiatief krijgt alvast de steun van Ericsson, Nokia en Motorola - samen goed voor 60 procent van de wereldwijde gsm-productie - en van carriers iNTT Docomo, Orange, Sprint PCS, T-Mobile en Vodafone.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.