Consortium promoot Linux voor desktop

Met het nieuwe Desktop Linux Consortium wil een aantal bedrijven het gebruik van Linux voor de desktop bevorderen en promoten.

Verschillende bedrijven willen samenwerken in het Desktop Linux Consortium, ter promotie van het open source besturingssysteem voor desktop-gebruik. De Linux-gemeenschap heeft alleszins nog wat sleutelwerk vooraleer de pinguïn-technologie voldoende gebruiksvriendelijk is voor de doorsnee gebruiker. Op dit moment draait Linux vooral op servers, maar de leden van het nieuwe consortium willen de technologie nu in versneld tempo naar de desktop brengen - wat de Linux-markt natuurlijk aanzienlijk zal vergroten.
 
Achter het Desktop Linux Consortiumhttp://www.desktoplinuxconsortium.com/home/) scharen zich dan ook Linux-bedrijven als Suse, MandrakeSoft, Lycoris, Xandros en ArkLinux, naast CodeWeavers, dat software verkoopt waarmee Windows-programma's vlotter draaien op Linux-systemen en OpenOffice, concurrent van Microsoft Office. Ook KDE, de organisatie die een open source grafische gebruikersinterface ontwikkelt, is lid van de nieuwe Linux-vereniging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is niet meer zo belangrijk dat Linux meer gebruikersvriendelijk word. Als je kijkt naar RedHat 8.0 of Suse 8.x dan kun je met de muis je systeem al aardig inrichten. Het gaat meer om performance. De Linux-desktop is nog te langzaam in vergelijking met Windows. Zonder X gaat alles prima maar voor een beetje vlotte grafische omgeving heb je gewoon nog te veel capaciteit nodig. Met name daar valt nog een hoop te winnen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.