Microsoft het meest gerespecteerd in ict-sector

PricewaterhouseCoopers en de Financial Times maakten de resultaten bekend van hun jaarlijkse, wereldwijde onderzoek naar de 'meest gerespecteerde bedrijven en ceo's'.

PwC en FT onderzochten, nu al het vijfde jaar op rij, welke bedrijven en bedrijfsleiders het meest gerespecteerd worden. Dit jaar werd de enquête voorgelegd aan meer dan 1000 CEO's in meer dan 20 landen, en daarnaast ook aan NGO's, investeerders en journalisten.
In de IT-sector zijn de grote winnaars van 2002 Microsoft en Bill Gates. IBM klimt op naar de tweede positie. In het algemene klassement (van alle sectoren samen) staan Microsoft en IBM op de tweede en de derde plaats, na General Electric. Dell en Cisco volgen als IT-bedrijven na Microsoft en IBM, maar komen in het algemene klassement pas voor op respectievelijk de tiende en de 23ste plaats. De volgende 'meest gerespecteerde IT-bedrijven' zijn Intel, SAP, HP, EDS en Oracle.
Bill Gates staat bovenaan als het gaat om topmensen. Hij verwisselde van plek met Jack Welch van General Electric. Lou Gerstner staat op 3. Michael Dell is de 'runner-up'. Hij komt van 8 op 4.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Kan iemand mij uitleggen waar microsoft en bill gates het meest gerespecteerd worden ??
bill gates probeerd met microsoft de concurenten op oneerlijke manier de nek op te draaien zo dat ze veel geld aan hun rommel kunnen verdienen.
De intergratie van al dat spul in windows is gewoon slecht !!!
Evert

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.