Lindows en Windows in april voor de jury

Een Amerikaanse rechtbank heeft bepaald dat de rechtszaak tussen Lindows en microsoft (Windows) niet volgens het 'summary judgement''-concept geslecht kan worden.

Lindows had het verzoek ingediend om het geschil met Microsoft zonder jury (summary judgement) te behandelen, maar rechter John Coughenout vindt dat de partijen veel bewijsstukken hebben geleverd in hun eigen voordeel. Daardoor is hij niet in staat om zonder jury een goed oordeel te geven.
 
In de rechtszaak gaat het om de vraag of Lindows wel gebruik mag maken van deze naam omdat het volgens Microsoft te veel op Windows lijkt. Het verzoek van Microsoft op de website van Lindows te sluiten tot er een definitieve uitspraak is heeft de rechter niet gehonoreerd. Hij vraagt zich zelfs af of Microsoft de naam Windows wel mag gebruiken omdat dit een algemene term is.
 
Hoewel Lindows-topman Michael Robertson blij is met deze eerste uitspraak is hij teleurgesteld over het feit dat de rechtszaak niet op zeer korte termijn geslecht kan worden en nu voor begin april op de rol staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.