Microsoft geeft Palladium nieuwe naam

Palladium, de beveiligingstechnologie van Microsoft, heeft een nieuwe naam gekregen. De codenaam voor de beveiligingstechnologie heeft plaats gemaakt voor het het weinig vlotte 'next-generation secure computing base'.

Die technologie wordt pas in de tweede helft van 2004 ingebouwd in pc's, maar zorgde in juni, na de eerste onthullingen over het project, al voor controverse rond mogelijke privacy-problemen. Bovendien claimt een ander bedrijf de naam 'Palladium'.
 
De combinatie van beveiligde hard- en software zou idealiter zorgen voor de beveiligde opslag van de persoonlijke gegevens van de computergebruiker. Maar omgekeerd zouden bijvoorbeeld muziekuitgeverijen zich van diezelfde technologie kunnen bedienen om na te gaan wie hun media files afspeelt.
 
Volgens Microsoft heeft de huidige naamsverandering niets te maken met de negatieve connotaties die aan de naam 'Palladium' vasthangen, en evenmin met de angst voor een zoveelste rechtszaak. Volgens een woordvoerder was de tijd gewoon rijp voor het laten vallen van de codenaam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.