PDA-verkoop in 2002 fors afgenomen

Volgens Dataquest daalde de verkoop van personal digital assistants (PDA's) in 2002 fors. Ze zijn vorig jaar blijkbaar hun status van hebbedingetje verloren.

Dataquest leidt uit zijn onderzoeksresultaten af dat de PDA-verkoop in 2002 langzaam maar zeker bergaf is gegaan. In de loop van het jaar werden wereldwijd 12,1 miljoen handhelds verkocht, een daling met maar liefst 9,1 procent in vergelijking met 2001.
 
Uiteraard zijn die cijfers voor een groot deel te wijten aan de algemene economische malaise. Vooral bedrijven zijn minder geneigd om te investeren in een PDA-park. Het lijkt er dus op dat de PDA niet wordt bevorderd tot een bedrijfsinstrument, maar voorlopig het handige speelgoedje blijft van de bemiddelde gadget-fanaat.
 
Marktleider Palm zag in 2002 12,2 procent minder PDA's over de toonbank gaan dan in 2001 - een daling van ongeveer vijf miljoenstuks. HP, nummer 2 in de PDA-markt dankzij de overname van Compaq, verkocht vorig jaar 1,6 miljoen handhelds, een daling van 27,2 procent in vergelijking met de 2,2 miljoen in 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Niet zo gek als je ziet hoe belabbert de services is die je krijgt na aanschaf van een PDA. Mijn PSION Revo schee er na 16 maanden mee uit. De (interne)batterij moest vervangen worden. Van garantie wilde PSION niets weten. Na nog eens 6 maanden stopte het aparaat er weer mee. Ik ben toen weer teruggekeert naar de papieren agenda en heb mijn PDA in de vuilnisbak gegooid. In 2 jaar tijd heb ik dus Fl 1300,00 weggegooid. Niet zo vreemd dat PSION op leven na dood is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.