Real Software verkoopt Oriam toch niet

De verkoop van de Franse dochter van Real Software, Oriam, aan Datatrak gaat niet door omdat het de potentiële koper niet is gelukt de financiering rond te krijgen.

Het akkoord dat Real Software met Datatrak International in september 2002 sloot over de overname van Oriam is van de baan. Het moederbedrijf wilde zijn Franse filiaal, gespecialiseerd in ict-producten voor de farmaceutische sector, verkopen aan Datatrak. De uitvoering van het voorlopige akkoord was afhankelijk van de vraag of de koper de financiering rond kon krijgen. Dat is niet gelukt, dus Datatrak moet afzien van het overnameplan. Het noemt dit 'een gevolg van de zeer krappe kapitaalmarkt en de huidige zwakke economische conjunctuur'.
 
Real Software benadrukt dat Oriam geen negatieve bijdrage levert aan de kasstroom van de groep. De verkoop vloeit voort uit een strategisch herstructureringsplan, dat onder meer het afstoten van de bedrijfsonderdelen die niet meer tot de kernactiviteiten behoren omvat. De twee dochters waarvoor dat geldt zijn Oriam en het filiaal in Singapore. Real Software wil zich in continentaal Europa richten op vier sectoren: 'banking en insurance', 'retail', 'manufacturing en maintenance' en 'business en government'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.