Wipro ziet winst langzaam afnemen

Het Indiase conglomeraat Wipro heeft het derde kwartaal van het gebroken boekjaar 2003 afgesloten met een hogere omzet, maar de winst staat onder druk.

De omzet nam in het derde kwartaal toe met 26 procent tot 155 miljoen dollar. De nettowinst daalde daarentegen met 4 procent naar 46 miljoen dollar. Wipro Technologies, de softwaredochter, goed voor 69 procent van de totale omzet, kan het tij niet keren. Daar steeg de omzet met 23 procent, terwijl de brutowinst met 3 procent toenam. Deze lichte stijging betekent voor de nettowinst een daling.
 
De mindere resultaten zijn grotendeels toe te schrijven aan stijgende kosten. Tegen de stroom in breidt de onderneming namelijk nog steeds het aantal arbeidsplaatsen uit. De laatste drie maanden van 2002 heeft Wipro 1304 extra mensen aangetrokken. Het totale personeelsbestand telt nu 12.602 mensen. Daarnaast hebben het volledig inlijven van Spectramind e-Services en Wipro Healthcare Information Technologies tot extra kosten geleid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.