Microsoft en Sun bereiken overeenkomst in Java

Microsoft en Sun Microsystems zijn verrassend snel tot een overeenkomst gekomen over Java, dat volgens de rechter binnen 120 dagen moest worden meegeleverd met Windows.

Vorige week legde de Amerikaanse rechter Microsoft een deadline op in de antitrustzaak van Sun tegen de softwarereus. Microsoft moest binnen de 120 dagen de Java-code van Sun inbouwen op het Windows-besturingssysteem. De rechter wilde daarmee het verloop van de rechtszaak versnellen, nadat Sun had geklaagd over de vertragingsmanoeuvres van Microsoft..
 
De twee concurrenten hebben nu een plan ingediend bij de rechter, waarin wordt uitgelegd hoe Microsoft het gerechtelijk bevel zal uitvoeren. Meer uitleg wordt voorlopig niet gegeven, maar het valt te betwijfelen of deze stap het einde betekent van de rechtszaak. Een woordvoerder van Microsoft liet namelijk weten dat de onderneming van plan is om toch nog tegen het gerechtelijk bevel in beroep te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.