Borland gaat agressief de markt op

Oud-strijder Borland neemt het nog eens op tegen Microsoft. De recente overnames van onder meer Starbase, Boldsoft en Togethersoft wijzen erop dat Borland de markt op agressieve wijze wil heroveren.

Het spreekt voor zich dat Borland mikt op tools die het ontwikkelen van applicaties aanzienlijk moet vereenvoudigen. Met name de verkoop van de Java en .NET ontwikkelomgevingen kunnen profiteren van de recente acquisities, stelt Borland. De .NET-tools moeten deze zomer op de markt komen. Het is de bedoeling dat ontwikkelaars enkel nog Borland-producten gaan gebruiken en de ontbrekende tools niet bij derden hoeven te betrekken. Onder die derden rekent Borland ook Microsoft.
 
Volgens ingewijden biedt de technologieportefeuille van Borland genoeg garanties om problemen met Microsoft te krijgen. Volgens een woordvoerder heeft Borland nu een alternatief voor Rational, het bedrijf dat Microsoft wilde kopen, maar dat uiteindelijk door IBM werd overgenomen. Borland is daardoor een aantrekkelijke prooi voor Microsoft geworden, maar de woordvoerder bevestigt nogmaals niet geïnteresseerd te zijn in een overname. Later dit jaar formuleert het een duidelijke strategie. Op dit ogenblik is hard bezig de integratie van de drie eerder genoemde bedrijven af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.