Java moet binnen 120 dagen op Windows

Microsoft moet binnen 120 dagen zijn Windows-besturingssysteem uitrusten met de Java-software van Sun. Dat bepaalde de Amerikaanse rechter in de antitrustzaak tussen beide bedrijven.

Beide partijen kwamen niet tot een compromis over de uitvoering van de voorlopige juridische regeling die een maand geleden tot stand kwam. Rechter Motz maant hen nu aan tot spoed, door Microsoft een deadline op te leggen.
 
Op 23 december 2002 kreeg Sun te horen dat het wellicht als winnaar uit de antitrustzaak zou komen, aangezien Microsoft verplicht werd om Java in te bouwen in Windows. Microsoft maakte echter geen haast met de uitwerking van die regeling. Volgens Sun wil Microsoft de zaak zelfs een jaar op zijn beloop laten om intussen het marktaandeel van zijn .Net-software uit te breiden.
 
Nu de rechter dat blijkbaar wil verhinderen, zegt Microsoft dat het erg ingewikkeld is om Windows uit te rusten met Java, en dat grote Windows-klanten daar de dupe van zouden kunnen worden. Verwacht wordt dat Microsoft hoe dan ook in beroep gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Laat me niet lachen zeg. Eigenlijk is dit om te janken.
Hoe kan het dat je gewoon een pakketje van Sun kunt downloaden om Java te installeren op XP en dat M$ dan beweert dat het moeilijk is?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.