Parsons vervangt Case als bestuursvoorzitter AOL

Richard Parsons, ceo bij AOL Time Warner, wordt ook voorzitter van de bestuursraad. Hij vervangt Steve Case, die recentelijk uit die functie werd ontheven.

Steve Case moest opstappen als bestuursvoorzitter onder druk van misnoegde investeerders. America Online fuseerde twee jaar geleden met Time Warner, zodat een mediabedrijf van gigantische omvang ontstond. Sindsdien is het aandeel van de onderneming gedaald met 70 procent, wat een verlies van 200 miljard dollar aan marktwaarde betekent. Parsons staat nu voor de taak het tij te keren en de scherpe daling van de reclame-inkomsten te bestrijden.
 
Case, die openlijk verklaarde vraagtekens te zetten bij zijn ontslag als bestuursvoorzitter, verklaart nu dat hij de voorgenomen benoeming van Parsons als zijn vervanger ten volle steunt. Parsons krijgt zijn extra functie op 16 mei, wanneer AOL zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering houdt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.