Waterkoeling voor nieuw IBM-prototype

IBM grijpt terug naar waterkoeling voor een nieuw opslag- en serversysteem. De machine, codenaam Ice Cube, is bedoeld als goedkope en schaalbare internetserver.

Het uiteindelijke systeem moet voldoen aan drie eisen. Het moet een einde maken aan de wirwar van draden die een kenmerk zijn van hedendaagse server-rekken. Verder moet deze nieuwe serversoort stapelbaar zijn, om zoveel mogelijk hardware op een klein oppervlak te krijgen. IBM wil dat de nieuwe servers niet meer dan eentiende van de huidige opslagruimte in beslag nemen. En ten derde worden er dubbel uitgevoerde, goedkope componenten in verwerkt, zodat de server gewoon doordraait wanneer er een enkel component uitvalt.
De stapelbare IJsblok-servers worden in tegenstelling tot reguliere servers niet met lucht gekoeld, maar met water. In de huidige versie beschikt een IJsblok naast een Pentium-processor over twaalf harde schijven van 80GB en een Gigabit-switch met acht poorten.
 
Meer informatie:http://www.almaden.ibm.com/cs/storagesystems/IceCube/IceCubePrez.pdf

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.