Iomega loopt risico overnamedoel te zijn

Iomega loopt door zijn huidige financiële situatie het risico een aantrekkelijke overname te zijn. De opslagleverancier heeft nu een marktwaarde van 483,4 miljoen dollar.

De contantenreserve van het bedrijf bedraagt 453,9 miljoen dollar. Iomega stelt echter geen plannen te hebben om zijn financiële reserves aan te spreken. Recentelijk heeft het een forse reorganisatie doorgevoerd.
 
Iomega boekt weliswaar groeiende inkomsten uit zijn nieuwe Zipdrives, maar heeft aangegeven dat de omzet in 2003 verder zal teruglopen. De Zip-productreeks genereert 77,9 procent van Iomega's omzet. In het vierde kwartaal van 2002 boekte het een gestegen nettowinst van 17,8 miljoen dollar op een gedaalde omzet van 153,8 miljoen dollar.
 
Volgens analisten is de producent van opslagapparatuur hiermee een interessant doelwit voor een overname. Meer dan de helft, 285 miljoen dollar, van de contantenreserve bevindt zich echter in niet-Amerikaanse banken. Daardoor zou een eventuele terugtocht naar de Amerikaanse thuismarkt, zoals pc-leverancier Gateway al heeft gedaan, direct een forse belastingaanslag (39 procent) ten gevolge hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-20T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.