HP haalt banden aan met partner Brocade

Hewlett-Packard verstevigt zijn relaties met partner Brocade. Dit doet het ook met Microsoft. HP doet met Brocade samen aan ontwikkeling. Met Microsoft gezamenlijke verkoop.

De computerfabrikant kondigde dit gistermiddag aan op de Ensa@work-conferentie die deze week plaatsvind in de RAI. Topvrouw Carly Fiorina stipte de aankondigingen vanmorgen nog eens aan in haar openingstoespraak van de beurs.
 
De versterkte band met Brocade omvat samenwerking aan de ontwikkeling van intelligentere opslagnetwerken. HP gebruikt hiervoor zijn Versastor-software, Brocade wendt zijn Silkworm-switches aan. Uiteindelijk moet dit de heilige graal van een aanpasbare it-infrastructuur (adapative infrastructure) opleveren, aldus Fiorina.
 
Op de Ensa@work-beurs heeft HP één van de grootste heterogene san's (storage area networks) ter wereld, met ruim duizend poorten, geïmplementeerd. Hierbij zijn Brocade-schakelaars gebruikt om servers met verschillende besturingssystemen en verscheidene opslagsystemen met elkaar te verbinden. Dit omvat HP-servers met Windows, Tru64 en HP-UX en opslagapparatuur van Hitachi Data Systems (HDS) en EMC.
 
De aangehaalde relatie met Microsoft betreft het bieden, en gezamenlijk verkopen, van opslagoplossingen met Windows en HP-apparatuur. In het kader hiervan komen de twee ook met blauwdrukken voor implementaties, ook voor it-omgevingen met meerdere, niet-Microsoft besturingssystemen.
 
Het san op de beurs in de RAI heeft dan ook een opstelling met het eind april verschijnende Windows Server 2003 (http://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0303rwv.htm) waarop Microsofts nieuwe opslagtechnologie Volume Shadow-copy Service (VSS) draait (http://www.microsoft.com/windows.netserver/evaluation/overview/technologies/storage.mspx).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-21T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.