IBM wil kunstmatige intelligentie verenigen

IBM wil de verschillende gedachtengangen rond kunstmatige intelligentie samenbrengen. Het computerbedrijf gebruikt dit om datatoegang en gebruik door computers te verbeteren.

Hiervoor heeft het een nieuwe architectuur opgezet, de Unstructured Information Mangement Architecture (uima), die op basis van xml data toegankelijk maakt. Uima is nu nog in ontwikkeling en moet op termijn dienst doen als onderdeel van of extern component voor databanken. IBM onthult in maart meer details hierover.
 
Uima is gebaseerd op de zogeheten combinatie hypothese, die een samensmelting mogelijk maakt van diverse theorieën over kunstmatige intelligentie, waaronder statistisch leren en syntactisch leren. De waarderingsmethode voor zoekresultaten van de zoekmachine Google is een vorm van statistisch leren.
 
"Als we verschillende technieken naast elkaar en tegelijk toepassen, kunnen we een meervoudige foutenvermindering bereiken", zegt Alfred Spector, vice-president dienstverlening en software bij IBM's onderzoeksafdeling. "We passen de combinatie hypothese nu toe en dat zal dit jaar de eerste resultaten opleveren. Het duikt de komende jaren op in technologieën die mensen daadwerkelijk zullen gebruiken. Het ligt dus niet zo ver in de toekomst."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker