IBM ziet Informix-gebruikers vertrekken

Europese gebruikers van de relationele database van Informix kiezen bij vervanging vaker voor de i9-database van Oracle dan voor die van Informix-moeder IBM.

Dat komt uit een rapport van onderzoeksbureau Harte Hanks onder meer dan honderdvijftig Informix-klanten in negen Europese landen. Ruim 35 procent van de ondervraagden is al afgestapt van de Informix-database, 61 procent daarvan is overgestapt op Oracle's 9i database platform. Een kleine 10 procent stapte over naar IBM's DB2; dat is zelfs nog minder dan het percentage dat overstapte naar Microsofts SQL Server.
 
Oracle greep het onderzoek aan om ontevreden klanten te citeren en daarmee het bestaansrecht van Informix, na de 1 miljard dollar-overname door IBM, in twijfel te trekken.
 
Onderzoeksbureau Harte Hanks denkt dat de trend zich voortzet. De resultaten van het onderzoek laten zien dat 18 procent van de klanten die in eerste instantie trouw bleven aan Informix, nu plannen heeft om binnen een jaar over te gaan op een ander platform. Van hen geeft 50 procent aan een voorkeur voor Oracle te hebben.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-20T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.