IBM lanceert nieuwe lijn middelzware computers

IBM gaat zijn eServer iSeries-productlijn vernieuwen. Daarmee hoopt het bedrijf klanten te werven die momenteel voor algemenere systemen kiezen.

Het bedrijf trekt de komende twee jaar 500 miljoen dollar uit om zijn eServer iSeries middelzware computerlijn een nieuw gezicht te geven. De prijzen worden drastisch verlaagd en IBM gebruikt zijn krachtigste processor (Power4) in de nieuwe servers. Daarnaast is het met de iSeries mogelijk om extra capaciteit aan te spreken bij pieken in het gebruik. Dit maakt deel uit van Big Blue's 'computing on demand'-initiatief. Bij de nieuwe server zit de capaciteit al in de machine en kan met ��n muisklik aangesproken worden wanneer dat nodig is. Aan dit gebruik zijn wel extra kosten verbonden.
 
Al Zollar gaat de nieuwe productlijn begeleiden. Zollar hoopt dat bedrijven hun huidige AS400-systemen, die soms al meer dan tien jaar oud zijn, zullen vervangen door de nieuwe computers.
 
IBM moet flink aan de slag om de nieuwe machines te kunnen leveren. Bedrijven kunnen nu makkelijk overschakelen op systemen van andere leveranciers, omdat die momenteel - door de economische malaise - goedkoop zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-20T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.