Snellere Pentium 4-chipset op komst

Gebruikers van duurdere pc's mogen zich binnenkort verheugen op beter presterende computers. Chipreus Intel verhoogt de komende maanden de snelheid van de chipset op de Pentium 4.

De nieuwe chipset voor P4 pc's draagt als codenaam Springdale, en zou naar verluidt een snelheid kunnen halen van 800MHz - merkelijk vlugger dan de kloksnelheden van 400MHz en 533MHz die de huidige chipsets voor Pentium 4-computers halen. De nieuwe, supersnelle chipset zou worden gelanceerd met de 3.2GHz-versie van de Pentium 4.
 
Verwacht wordt dat Intel over de nieuwste ontwikkelingen, die vooralsnog achter stevig gesloten deuren plaatsvinden, meer tekst en uitleg zal geven op het Intel Developer Forum in San Jose, dat op 18 februari van start gaat.
 
Hoe dan ook vormen de Springdale-chipsets het zoveelste hoofdstuk in de soap waarin concurrenten Intel en AMD strijden om het prestatie-record. Intel loopt nu al een half jaar lang op kop, sinds het de kloksnelheid op de Pentium 4 eerder kon opdrijven dan AMD met zijn rivaliserende Athlon-chip.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Wat een onzin zeg. De nieuwste p4 2.533 Ghz kost tegenwoordig niet veel meer en is retesnel.
Zelf was ik altijd een fervent AMD aanhanger. Echter, de laatste maanden ben ik toch geswitched.
Mijn argumenten destijds waren het hitteprobleem van AMD. (het bedrijf wat aan mij leverde wilde niet mijn cooler opsturen in een AMD syseem vanwege de slechte aanhechting). Ook de optie in Intel chips die de chip uitschakelt als deze te warm wordt was een belangrijk argument.
Trouwens die test van PC Magazine moet ik nog zien en ik zie liever wat meer betrouwbare testen als van Tom of Anandtech. Maar natuurlijk, iedereen doet continue video editing bewerking.
PS een 80 gig op 11.000 rpm ben ik nog niet tegengekomen, linkje?

idd is het verhaal volledig buiten het bereik van dit bericht.. Ook met een amd processor kun je een 5400 toeren schijf kopen en dan istie ook traag.. Dusse

Volgens mij heb jij er ook niet veel verstand van helaas...

Dat Intel 6 maand lang hogere kloksnelheden kan boven toveren dan Amd klopt. Maar diverse magazines hebben aandacht besteed aan video-editing; en daarin bleek Amd 2200
Xp (1800Mhz.) maar eventjes 40 procent sneller dan Intels P4 2.8Ghz onder Adobe Premiere.(Pc Magazine november).
Dus de conclusie luidt als volgt; Het aantal megahertz een processor vertoont bepaalt bijlange niet de snelheid van het systeem. Zo nu en dan kom ik in aanraking met wel echt domme mensen die nu een Intel P4 3.0Ghz met hypertreading kopen en dan vervolgens over te weinig budget beschikken en dan maar een 30gb harddisk van 5400 toeren per minuut erbij kopen; WOW een echt snel systeem. Ik persoonlijk koop liever een Amd met diverse nieuwe hardware; bijv. Audigy2, hd 80gb op 11000 toeren, enz...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.