Ethernet-toegangspunten met garantiezegel

In de Verenigde Staten wordt dit jaar een explosieve groei van 'hotspots' - toegangspunten voor draadloze Ethernetten in publieke ruimten - verwacht. Met de 'Wi-Fi Zone' garantiezegel wil de Wi-Fi Alliance de gebruikers informeren op welke dienstverlening ze kunnen rekenen.

De garantiezegel kan een hotspot slechts krijgen als het minimaal 128 kbps biedt, evenals een VPN-faciliteit. Een dergelijke hotspot mag dan zijn bestaan kenbaar maken aan passanten door middel van het bijhorende logo.
 
De eerste reacties op het initiatief lijken behoorlijk positief, want de huidige vierduizend hotspots in de VS bieden een nogal grote verscheidenheid aan diensten. Een specifieke norm en logo biedt de gebruikers dan ook meer vertrouwen en zorgt tegelijkertijd ook voor een betere 'zichtbaarheid' voor de aanbieder van de dienst. Nu zijn hotspots immers vaak nog letterlijk 'onzichtbaar', in casu wel geïnstalleerd maar enkel bekend bij een kleine groep gebruikers.
 
De Wi-Fi Alliance biedt ook al een certificatiesysteem van Wi-Fi-producten en heeft eind vorig jaar een beveiligingsstandaard voorgesteld, de Wi-Fi Protected Access.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.