AOL-topman Steve Case legt funtie neer

Steve Case, topman van online-dienst America Online (AOL), legt zijn functie als voorzitter van de bestuursraad neer. Dat doet hij in mei. De topman behoudt wel zijn zetel in de raad.

Case, tegenstrever van Bill Gates' web- en media-ambities, wil zich niet laten afleiden in wat hij deze belangrijke tijden voor het bedrijf noemt. Hij ontkent dat hij opstapt omdat AOL's overname van mediaconcern Time-Warner zou zijn mislukt. Die koop vond in januari 2000 plaats (http://www.computable.nl/artikels/financi0/f0200rza.htm) voor het recordbedrag van 160 miljard dollar in aandelen. AOL kon het grotere Time-Warner kopen dankzij zijn opgeklopte beurskoers ten gevolge van de internethype.
 
Toch vallen de resultaten van dat samengaan tegen. Dit betreft niet alleen de financiële resultaten (http://www.computable.nl/artikels/financi2/f1802sva.htm), maar ook de beloofde meerwaarde van de fusie. Daarnaast is er nog gerommel over mogelijk gesjoemel met de cijfers (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i3302skd.htm). De Amerikaanse beursautoriteiten onderzoeken dit (http://www.computable.nl/artikels/financi2/f3102sbr.htm).
 
"Het feit dat sommige aandeelhouders nog steeds teleurstelling voelen over de fusie en die gevoelens op mij persoonlijk richten, leidt mij tot de conclusie dat we nu stappen moeten nemen om te voorkomen dat dit het bedrijf hindert. We moeten als een team werken en ons volledig richten op onze bedrijfsvoering", aldus Case.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-13T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.