Sun richt zich op gebruikerscontrole

Sun Microsystems lanceert de Sun ONE Identity Server 6.0. Deze biedt meer mogelijkheden voor gebruikersidentificatie.

Sun ONE Identity Server 6.0 biedt ondersteuning voor zowel Security Assertion Markup Language (Saml) 1.0 als voor de Liberty Alliance Project 1.0-specificatie. Met die twee standaarden wordt het mogelijk om uiteenlopende en verspreide authenticatiesoftware te laten samenwerken. Zo kan een gebruiker die toegang heeft tot het netwerk van een bepaald bedrijf, ook worden herkend als een gebruiker van het netwerk van een ander bedrijf.
 
Sun zelf ziet meer mogelijkheden in het gebruik van deze technologie bij de samenwerking tussen verschillende bedrijven dan tussen verschillende afdelingen van hetzelfde bedrijf. In tijden van gedistribueerde e-commerce en van webservices, kan dit zogenaamde 'federated identity management' van pas komen. Identificatietechnologie kan ook worden ingezet bij het personaliseren van diensten en portaalinterfaces.
 
De nieuwe Identity Server van Sun is een webtoegang-management-server en maakt deel uit van Suns platform voor identiteitsbeheer, net als de Directory Server, Meta Directory Server en Certificate Server.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.