Nieuwe Symmetrix gepland voor februari

EMC brengt volgende maand de langverwachte verbeterde versie van zijn zware Symmetrix-opslagsysteem op de markt. Dat is bijna een jaar later dan was gepland.

Verwacht wordt dat ceo Joe Tucci het vernieuwde systeem onthult op de EMC-conferentie van 3 februari in New York. EMC zelf weigerde commentaar te geven op de inhoud van die conferentie.
 
In het derde en vierde kwartaal van vorig jaar heeft de opslaggigant zijn middelzware Clariion-lijn opgevijzeld. Het enige wat het bedrijf nu kwijt wil is dat zijn hogere segment aan de beurt is. Er wordt al maanden gewacht op een nieuwe generatie Symmetrix-machines. Een reden voor de vertraging kan zijn dat bedrijven door de economische malaise meer zijn gaan investeren in middensegment-systemen en het hogere segment links hebben laten liggen.
 
De Symmetrix is enigszins ondergesneeuwd door zijn rivalen, het Shark-systeem van IBM en de Lightning-machines die Hitachi maakt. Alleen al daarom kan EMC een wel een nieuwe generatie gebruiken. Maar er is nog een reden die misschien wel zwaarder weegt; doordat het nieuwe systeem dit kwartaal verwacht wordt, is de verkoop van de huidige Symmetrix 5 de laatste maanden ernstig teruggelopen, waardoor ook EMC's aandelen een flinke klap kregen.
 
De verwachting voor de nieuwe machine is door Tucci zelf de wereld in geholpen. In oktober vorig jaar gaf hij zelf al aan dat de nieuwe generatie langer op zich liet wachten dan de bedoeling was en dat de klanten al op de hoogte gesteld waren van de komende nieuwe hardware. De tijd die nodig is om een nieuw systeem te bouwen werd steeds korter bij EMC. Tussen de eerste en de tweede generatie Symmetrix zat ongeveer drie jaar. De ontwikkeling van de derde tot de vijfde (er bestaat geen vierde generatie) nam tweeënhalf jaar in beslag. Verwacht werd dat de jongste generatie ongeveer twee jaar op zich zou laten wachten. Dat betekent dat die in april vorig jaar op de markt zou moeten zijn gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-14T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.