Transmeta biedt chips voor ingebedde systemen

Transmeta brengt een nieuwe serie chips op de markt voor kasregisters, industriële toestellen en andere ingebedde systemen.

Hiermee wil het bedrijf zijn productaanbod diversifiëren. Tot op heden concentreerde Transmeta zich met de Crusoe-processorlijn vooral op laptops en handcomputers. De ingebedde markt is een totaal andere markt dan die voor pc-processoren. Het prijsniveau ligt aanmerkelijk lager en klanten hebben minder chips nodig. De potentiële afzetmarkt, van fabrieksmachines tot medische apparatuur, is veel groter, zegt directeur Tom Lee van de embedded business development-divisie van Transmeta.
Het bedrijf kreeg in 2001 rake klappen, onder meer als gevolg van het herhaaldelijk uitstellen van de lancering van de Crusoe 5800 chip. Dit verhinderde de Japanse computerproducent Toshiba zelfs om een nieuwe laptop voor de Amerikaanse markt uit te brengen.
Transmeta is nu bezig met een langzaam herstel. Het bedrijf stapelt na een herstructurering vorig jaar de verliezen weliswaar nog steeds op, maar ziet de inkomsten ondertussen weer stijgen. De Crusoe 5800-processor kwam vorig jaar uiteindelijk toch op de markt en een nieuwe chip, Astro, staat op stapel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.