IBM besteedt productie servers uit

IBM besteedt de fabricage van zijn servers uit aan assembleerder Sanmina-SCI. Dat bedrijf produceert reeds sinds januari vorig jaar de desktop-pc's van IBM en verzorgde sinds 1998 in Heerenveen al HP's pc-productie.

Sanmina-SCI kreeg een jaar geleden de desktopproductie van IBM toebedeeld (http://www.computable.nl/artikels/archief2/d03jb2dl.htm). De assembleerder nam de voorraden, fabrieken en bijna duizend werknemers van IBM over. Dit contract heeft een looptijd van drie jaar en een geschatte waarde van vijf miljard dollar. IBM kreeg hiervoor het symbolische bedrag van 200 duizend dollar.
 
De computerreus leed al geruime tijd forse verliezen op zijn pc-divisie en had die tak in februari 2000 al deels ontmanteld. De pc-servers vielen niet langer onder de pc-groep, maar onder de serverdivisie.
 
Nu hebben de twee een nieuw driejaarscontract gesloten ter waarde van 3,6 miljard dollar. Dit betreft de productie van lichte pc-servers van IBM. Het concern zegt niet van plan te zijn de fabricage van zijn zwaardere, complexe servers uit te besteden.
 
Vice-president Robert Moffat van IBM zegt dat de uitbesteding van de pc-productie vorig jaar al 100 miljoen dollar heeft bespaard. Hij wil dit jaar de kosten van de aanvoerketen met 5 miljard dollar drukken. Dat moet gebeuren door beter aankoopbeleid en een vereenvoudigde opzet van de productielijn.
 
Sanmina-SCI's fabriek in Heerenveen, met veel subsidie daar heen gehaald, is vorige maand volgens plan gesloten (http://www.computable.nl/artikels/binnlan2/n9k02xgo.htm). Dit maakte de assembleerder in augustus bekend. Reden is de verplaatsing van HP's pc-productie naar Oost-Europa. Hier werd al langere tijd over gespeculeerd (http://www.computable.nl/artikels/archief1/d01gh101.htm).
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-08T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.