Unisys krijgt it-beheer Justitie Beieren

Het ministerie van Justitie in de Duitse deelstaat Beieren besteedt zijn it-beheer uit aan Unisys. Die gaat ook een modernisering doorvoeren.

Dat deel van de opdracht is onderdeel van het ministerie-project Bajtech2000 dat voorziet in de modernisering van de it-faciliteiten in de loop van de komende drie jaar. Bajtech2000 is het grootste project van het Beierse ministerie in de afgelopen vijftig jaar. Het moet één van de meest efficiënte it-infrastructuren van de Duitse overheidssector opleveren.
Het contract met Unisys voor implementatie en vervolgens beheer heeft een looptijd van drie jaar en een waarde van enkele miljoenen euro's. De twee partijen hebben al een verleningsoptie voor twee jaar opgenomen in de overeenkomst.
Het gaat om 12.000 eindgebruikers van de 14.000 medewerkers bij het ministerie. Dit omvat rechters, officieren van Justitie, reclasseringsambtenaren en andere medewerkers. Zij werken op ruim tweehonderd verschillende kantoren verspreid over Beieren. Unisys installeert 12.000 nieuwe desktops en laptops en enkele duizenden nieuwe printers. Die worden gekoppeld aan een reeks servers, met Windows en Exchange, op verspreide lokaties.
Het ministerie hoeft nu geen nieuw it-personeel in te voeren en zegt de reeds in dienst zijnde it-staf te richten op strategische taken. De beveiliging en controle van de it-omgeving, alsook de financiële en de inkoopfunctionaliteit blijven in handen van Justitie. Dit is volgens de Beierse grondwet namelijk de verantwoordelijkheid van de minister van dit departement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-09T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.