Microsoft schrapt .Net-naam voor Windows

Microsoft heeft de naam van zijn aanstaande serverbesturingssysteem Windows .Net Server 2003 veranderd, in Windows Server 2003. Dit om verwarring te voorkomen.

De softwareproducent meent namelijk dat het woord .Net partners en gebruikers de indruk zou geven dat dit besturingssysteem de volledige uitrol van de .Net-strategie voor webdiensten inluidt. Dat is namelijk niet het geval; Microsoft is nog druk bezig met het ontwikkelen van de daarvoor benodigde software.
Het bedrijf zelf ontkent met deze naamsverandering het uitblijven van .Net te willen verdoezelen. Er is sprake van verwarring onder klanten en partners en die hebben dat aan de leverancier laten weten, aldus Microsoft. De .Net-naam is tot op heden al toegevoegd aan diverse producten van de Windows-leverancier, waaronder ontwikkelpakket Visual Studio .Net.
De gisteravond onthulde naam is de vierde voor de Windows 2000-opvolger. Het besturingssysteem, dat intern de codenaam Whistler droeg, kreeg in april 2001 de naam Windows 2002 en moest rond het midden van vorig jaar uitkomen. In juni 2001 kondigde topman Bill Gates echter aan dat het Windows .Net Server zou heten om aan te sluiten bij de .Net-strategie.
Dit was echter nog niet de definitieve naam, liet Gates weten. Later verschoof de planning voor de lancering naar eind 2002. In augustus vorig jaar, toen duidelijk was dat de geplande lanceringsdatum in 2002 niet haalbaar was, werd het aanstaande besturingssysteem Windows .Net Server 2003 genoemd. De lancering stond gepland voor april 2003, wat nu nog zo is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.