Lotus-topman Zollar wordt AS/400-hoofd

IBM-topman Sam Palmisano benoemt Al Zollar van Lotus Development, tot algemeen directeur van de AS/400-servers, tegenwoordig iSeries geheten.

Zollar werd president van Lotus toen dat werd overgenomen door IBM in 1995. Het bedrijf, bekend van groupware Notes en Domino, heeft lange tijd binnen de computerreus voortgeleefd als aparte entiteit. In juni 2001 heeft IBM Lotus echter geïncorporeerd (http://www.computable.nl/artikels/archief1/d25jb104.htm); het viel voortaan onder de software-groep.
De divisie voor middelzware servers - ofwel iSeries - valt nu onder Zollar. Buell Duncan, tot afgelopen woensdag hoofd van de iSeries, krijgt de post algemeen directeur binnen de softwaredivisie en gaat over de relaties met externe software-ontwikkelaars. Duncan was in oktober 2000 aangetreden bij de AS/400-groep.
Analisten hadden al verwacht dat Palmisano, die vanaf deze maand het roer volledig in handen krijgt (http://www.computable.nl/artikels/buitlan2/i4502rij.htm), de topposities binnen zijn bedrijf anders zou indelen.
 
Er hebben echter al enige wisselingen in de iSeries-divisie plaatsgevonden, doordat topmensen op- of overstapten. Zo nam iSeries-topvrouw Kim Stevenson, verantwoordelijk voor de marketing en vertrouweling van Duncan, ontslag. Zij vertrok naar de concurrerende dienstverlener EDS. Ook weg is de directeur voor de Amerikaanse iSeries-verkoop, John Guido. Divisiehoofd Duncan vulde deze twee posities snel met andere IBM-managers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-01-10T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.