Intel viert 35-jarig bestaan met tijdcapsule

Intel bestaat dit jaar vijfendertig jaar en viert dat deze week wereldwijd met een reeks festiviteiten. De aftrap is gegeven met het begraven van een tijdcapsule die huidige moderne technologie bevat.

Intel-mede-oprichters Andy Grove en Gordon Moore hebben de capsule samen met topmannen Craig Barrett en Paul Otellini in de grond geplaatst bij het hoofdkwartier in Santa Clara (Californië). De capsule bevat voorwerpen van Intel-vestigingen over de hele wereld.
 
Hieronder bevinden zich een 300 millimeter-chipplak (wafer) uit de processorfabriek te Oregon, die onlangs is overgeschakeld op die grotere maat plakken. Daarnaast een processor uit China, een krant uit Costa Rica en een olijfhouten doos uit Israel met een metalen duif als symbool van de (hoop op) vrede. De tijdcapsule wordt in 2018 geopend bij de viering van het vijftigjarig bestaan
 
De chipproducent is in 1968 opgericht door Grove, Moore (later bekend van De wet van Moore) en wijlen Robert Noyce. Intel heeft zich in de loop der jaren gericht op eenvoudige schakelingen, geheugenchips, processoren, netwerkchips, chipsets en andere elektronica. Het bedrijf telt nu 78.000 werknemers en vestigingen in meer dan veertig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-16T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.