CSC aast op Sema-divisie van Schlumberger

Schlumberger wil de Sema-overname uit 2001 grotendeels terugdraaien. Het Amerikaanse technologiecooncern praat met CSC over een overname. Beide bedrijven weigeren commentaar.

Het Amerikaanse technologieconcern kocht de Frans/Engelse automatiseerder Sema in februari 2001. Het doel was tweeledig: minder afhankelijk zijn van de inkomsten uit de olie-industrie en de energiesector én klanten uit deze twee sectoren die om geïntegreerde ict-oplossingen vragen, beter bedienen.
 
Afgelopen december kondigde Schlumberger echter al weer aan zich toch weer te richten op de olie- en energiemarkt, ingegeven door de terugval op de ict-markt. De niet-kern activiteiten worden afgestoten, waaronder (de algemenere ict-diensten van) Schlumberger Sema.
 
De overname van Sema voor 5,2 miljard dollar werd toentertijd bekritiseerd. Anlaisten vonden de prijs te hoog en twijfelden aan de combinatie van olie- en energie-technologie met ict-diensten. Vorig jaar schreef Schlumberger 3,2 miljard dollar af op de acquisitie en werden 1600 van de 23.000 arbeidsplaatsen geschrapt .
 
Voor CSC zou een overname van (delen van) Schlumberg Sema (omzet: 2,99 miljard dollar) een forse uitbreiding op het Europese continent betekenen, met name in Frankrijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-22T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.