Intel investeert extra in onderzoek

De kwartaalcijfers die Intel dinsdag publiceerde zijn dermate goed dat het bedrijf volgens Reuters nog eens 200 miljoen dollar gaat investeren in research & development.

Het Amerikaanse persbureau ziet in de extra investering in nieuwe producten en technologie door Intel een 'signaaltje van optimisme'. Het totale R&D-budget van Intel komt voor 2003 uit op 4,2 miljard dollar. De extra investering mag, gezien de activiteiten van concurrenten en de zware economische tijden, anticyclisch genoemd worden. De processorfabrikant waarschuwt daarom dat het de huidige marktomstandigheden niet als herstel ziet.
 
De R&D van Intel richt zich met name op processors die enkele generaties verder gaan dan huidige producten. Momenteel worden er processoren geproduceerd met afmetingen van slechts 130 nanometer. Hierdoor kan Intel 55 miljoen transtoren op één Pentium 4 chip plaatsen. R&D moet leiden tot de ontwikkeling van processors die de helft van de huidige chips meten, ofwel 65 nanometer. Kleinere afmetingen betekenen meer functionaliteit per processor en derhalve lagere kosten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-17T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.