Sun jaagt op Alpha-klanten van HP

Sun Microsystems heeft een marketingoffensief gelanceerd om gebruikers van HP's Alpha-servers naar het eigen kamp hoopt over te halen. Dit meldt het Amerikaanse dagblad Mercury News.

Concurrentiestrijd is niets nieuws in de computerbranche, maar Sun is van mening dat HP momenteel extra kwetsbaar is omdat het zelf beweging brengt in de Alpha-cliëntèle. De Alpha servers, die bij HP terecht kwamen via de overname door Compaq van Digital Equipment, maken namelijk gebruik van Alpha-processoren die door HP uitgefaseerd worden, evenals True64 Unix, in het voordeel van het eigen HP-UX-platform.
 
De laatste Alpha-processor zal in 2004 op de markt komen en HP heeft toegezegd de gebruikers hiervan tot einde 2006 te ondersteunen. Daarna zullen de geschatte 400.000 gebruikers van de Alpha-servers over moeten stappen op een ander platform en Sun speelt hierop in door deze eindgebruikers over te halen naar het Sun-platform door het aanbod van gratis migratie-evaluaties en kortingen voor hardware, software en dienstverlening. "Slechts zelden zet een concurrent de deur naar de kluis met de kroonjuwelen open en zegt hij: 'Hier zijn onze klanten, kom ze maar halen'", zegt Larry Singer, vice president global market strategy van Sun, die aan de nieuwe campagne de naam 'HP Away-programma' meegaf.
 
Singer belooft dat er meer veldslagen in de oorlog om omzet op til zijn. "De ander is zojuist gestruikeld en net als in een politieke campagne gebruik je dat voor je eigen voordeel."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-17T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.