SGI vernieuwt grafische computerlijn

SGI onthulde de nieuwe generatie van zijn grafische computers, zowel servers als werkstations. Het heeft echter vóór de onthulling al een Onyx4-machine aan Sara verkocht.

Sara koopt de Onyx 4 voor de visualisatie van een groot deel van het rekenwerk van het eveneens nieuwe Altix-supercluster. SGI leverde begin juni die machine met Itanium 2-processoren. Daarnaast zal de nieuwe Onyx-server een deel van de visualisatie van Sara's 'virtual reality'-omgeving, de Cave, verzorgen.
 
De aankondiging van de nieuwe systemen is voor SGI cruciaal. Het kondigde begin juni nog de zoveelste reorganisatie aan. Daarbij verliest 10 procent van het personeel (wereldwijd vierduizend werknemers) zijn baan. SGI heeft de afgelopen jaren nieuwe en afwijkende strategieën uitgeprobeerd, waaronder de overname van supercomputerfabrikant Cray en de lancering van grafische werkstations met Intel-processoren en Windows NT.
 
Volgens David Hughes, manager geavanceerde visualisatie bij SGI, vertegenwoordigen de nieuwe Onyx- en Tezro-computers met mips-processoren een voortzetting van de reguliere strategie. "Dit is niet een strategieverandering, zoals de NT-werkstations waren." SGI richt zich niet op de massamarkt, ondanks het feit dat de nieuwe systemen zowel een hoger prestatieniveau en meer schaalbaarheid als een lager prijsniveau bieden, aldus Hughes.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 18 juli 2003.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.