CA levert infrastructuurbeheer op bestelling

CA beseft dat het met de huidige infrastructuren moeilijk is in te spelen op de flexibiliteitsbehoefte van de bedrijven. Het stelt oplossingen voor op beheer en veiligheid van de nieuwe 'on demand'-platformen.

De ict-infrastructuur van ondernemingen is momenteel vooral in 'silo's' gestructureerd. Dit zijn platformen die een specifiek proces ondersteunen (bijvoorbeeld servers voor databases, erp, et ceteras.), elk met hun eigen opslag. Bij wijzigingen wordt het dus moeilijk tot onmogelijk de resources opnieuw toe te wijzen volgens de specifieke behoeften.
 
Zo maakt het idee opgang om flexibele infrastructuren aan te bieden die grondig herconfigureerbaar en dus beter geoptimaliseerd en goedkoper zijn. Chief technology officer Yogesh Gupta van Computer Associates meent dat een dergelijke doelstelling vijf stappen inhoudt: een coherent en op IP gestandaardiseerd datanetwerk (dat het beheer van elementen vergemakkelijkt, met convergentie tussen data, spraak en beeld), een transparante en onafhankelijke opslag van de servers (wat virtualisering van de opslag impliceert), gevirtualiseerde servers (die gemakkelijk te beheren zijn en op soepele en dynamische wijze opnieuw toegewezen kunnen worden), toegang via zowel het klassieke als het draadloze netwerk (met de bijbehorende veiligheids- en beheersaspecten), en webservices die het mogelijk maken applicaties onderling te laten 'praten' en toegang te krijgen tot externe diensten zonder de huidige point-to-point-integratie te moeten passeren. En verder zou Linux gezien zijn flexibiliteit het ideale exploitatiesysteem kunnen zijn.
 
"Wij bieden geïntegreerde beheersoplossingen om tegelijk de bestaande resources te kunnen optimaliseren én de computing-on-demand van morgen te ondersteunen", preciseert Gupta. Om zijn standpunt kracht bij te zetten presenteerde hij op de CA World een nieuwe Sonar-technologie (voorlopig in bètaversie) die integreert in Unicenter en die het niet alleen mogelijk maakt de ict-infrastructuurelementen te ontdekken en te inventariseren, maar ook instaat voor automatisering van de toewijzing van elementen volgens een vakproces, om ze daarna op dynamische wijze te beheren

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-18T00:00:00.000Z Marc Husquinet, Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.