IBM koopt contentbeheerder voor Lotus Workplace

IBM heeft de overname van Presence Online Pty afgerond. Deze onderneming opereert onder de naam Aptrix en is gespecialiseerd in web content management systemen.

Het doel is de versterking van de Lotus softwareportfolio met krachtiger contentbeheer-product. Op die wijze moeten gebruikers makkelijker kunnen samenwerken bij het bouwen, goedkeuren en installeren van inhoud in portalen en websites.
 
De Aptrix technologie wordt geïntegreerd in het IBM Lotus Workplace Content Development aanbod, bestemd voor een snellere ontwikkeling en oplevering van inhoud, evenals een eenvoudiger inhoudsbeheer op een enkel platform. Met Aptrix mikt IBM op bedrijven die webcontent creëren, publiceren, beheren en archiveren in een bedrijfsintra-, extra- en internet-omgeving.
 
"De Lotus Workplace strategie moet de Lotus 'collaborative' oplossingen versmelten met IBM Websphere Portal en DB2 Content Manager technologie voor een dynamisch, prijsgunstig geïntegreerd platform", aldus Ambuj Goyal, general manager voor Lotus Software in de IBM Software Group, "en dat alles met het oog op een 'collaborative' omgeving die gericht is op een 'on demand' computing omgeving."
 
Volgens de overeenkomst gaan alle werknemers en activiteiten van Aptrix - inclusief de vestigingen in Londen en Massachusetts - over naar de Lotus Business Unit van de IBM Software Group. De technologie zelf moet binnen afzienbare tijd op de markt komen onder de vlag van het Lotus Workplace porfolio.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-21T00:00:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.