BT haalt order Europese bank binnen

Het telecombedrijf BT gaat de komende vijf jaar netwerkdiensten leveren aan de Europese Centrale Bank. Met de opdracht is een bedrag van tegen de honderd miljoen euro gemoeid.

"Het is onze ervaring geweest met het beheren van netwerken voor Britse banken", zegt country manager BT Duitsland Viesturs Vucins, "die de doorslag heeft gegeven voor toekenning van de opdracht bij de ECB." Het netwerk van de bank omvat alle landen van de Europese Unie en van toetredende lidstaten. Daarnaast levert BT ook verbindingen met Zwitserland, Noorwegen, Japan, Canada en de Verenigde Staten. Naast de verbindingen voert BT het onderhoud uit op het netwerk. Tevens controleert het de beschikbaarheid en voert het de beveiliging uit.
 
Vucins, die ooit topman was van het voormalige Europese datanetwerkbedrijf Unisource, zegt dat 90 procent van de Britse financiële instellingen hun netwerkdiensten al enige jaren afnemen bij BT. Financiële druk zorgt ervoor dat banken eerder geneigd zijn om het netwerkbeheer bij derden onder te brengen. Vorig jaar had BT al een opsteker in de Europese financiële sector toen Visa Europe zijn netwerk bij het bedrijf inkocht.
 
De opdracht voor de ECB is de laatste in een rij van grote opdrachten die BT recent binnensleepte. Zo meldde het concern vorige week dat het Duitse ministerie van Financiën de inrichting en het beheer van zijn wide area network bij BT inkoopt. Eerder stapte het bestuur van de Duitse deelstaat Beieren al over op het netwerk van BT. Deze week maakte het Nederlandse vervoersbedrijf Conexxion bekend dat het zijn netwerkdiensten afneemt bij BT. Vorig jaar realiseerde het concern 1,2 miljard pond van zijn totale omzet van 5,3 miljard buiten Engeland. Om de activiteiten op het vaste land rendabel te maken moeten de inkomsten buiten de UK nog flink omhoog.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-29T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.