'PKI leeft nog steeds' volgens Ubizen

Uit onderzoek in opdracht van Ubizen, leverancier van Managed Security Solutions, blijkt dat 84 procent van de wereldwijde bedrijven gebruikmaakt van digitale certificaten of dat op korte termijn van plan is.

Het onderzoek spreekt diverse rapporten tegen waaruit zou blijken dat PKI (public key infrastructure) niet meer 'leeft' als beveiligingstechnologie. Het overgrote deel van de ondervraagde organisaties ziet digitale certificaten als een effectief middel voor het beveiligen van webservers (77 procent) en voor de authenticatie en autorisatie van gebruikers (70 procent). Andere populaire genoemde toepassingen zijn het beveiligen van e-mail en vpn (virtual private networks).
 
De implementatie van PKI-technologie blijft echter een zorg. 47 procent van de ondervraagden noemt de complexe administratie en organisatie de belangrijkste obstakels om een PKI op te zetten en te onderhouden. Daarom gaan steeds meer bedrijven over tot uitbesteding van PKI. 40 procent van de ondervraagden besteedt monitoring en management van de PKI-beveiligingsinfrastructuur uit of is dit van plan.
 
Volgens een recent rapport van Forrester Research zal de Europese markt voormanaged security groeien naar 4,6 miljard euro in 2008. De vraag naar ict-beveiligingsdiensten neemt toe omdat het voor bedrijven steeds moeilijker is om intern de competenties te vinden, die nodig zijn om met de toenemende dynamiek van beveiligingsomgevingen om te gaan. Nu de digitale handtekening is goedgekeurd door het Europees Parlement, verwacht Forrester een snelle jaarlijkse groei van 52 procent van de managed PKI-certificatenmarkt tot 1,1 miljard euro in 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ach het is met dergelijke vraagstelling maar net wie je vraagt - de PM van het PKI project dan wel leden van de stuurgroep.... Ik denk dat dit onderzoek aan relevantie gewonnen zou hebben indien gevraagd werd naar de goedgekeurde plannen incl. budgetten én vastgesteld werd of het ging om PKI als brede dan wel als smalle oplossing, zoals een timestamp op een logfile.
Maar zoals dat gaat bij grote organisaties - plannen leven bij bepaalde personen, die vinden dat de rest van de organisatie de voorgestane stap moet maken. Of de organisatie de plannen bewaarheid zal laten worden, tja, dat is slechts gissen. Waarmee de waarde van een dergelijk bericht devalueert tot een oprisping van een leverancier die het portfolio levend wenst te houden.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-24T00:00:00.000Z Redactie Computable/CRN
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.