Torex wil fusie met Britse iSoft

Het Britse Torex wil samengaan met iSoft, een andere grote Britse zorgautomatiseerder. iSoft krijgt in de nieuwe onderneming, die ook zo gaat heten, een belang van 56 procent.

Torex en iSoft leveren in het Verenigd Koninkrijk en Ierland systemen voor ziekenhuizen, huisartsen en medische laboratoria. Torex is ook groot in Nederland, Duitsland en Zwitserland. iSoft heeft fors marktaandeel in Australië, met Scandinavië en Azië.
 
Beide bedrijven zagen eind 2002 een enorme koersval, maar herstelden volledig. Torex en iSoft floreerden omdat de Britse overheid volop investeert in zorg-ict, om de kwaliteit van de National Health Service (NHS) op te krikken. In de genationaliseerde NHS ontstond een groeimarkt voor nieuwe ict-toepassingen. Voor modernisering van de NHS stelt de Britse overheid nu 2,3 miljard pond beschikbaar. In vijf regio's wordt een dienstenaanbieder gekozen. Door de overname staat men sterker bij deze contracten.
 
Het Nederlandse Torex-Hiscom ontstond door overname van SMS Cendata in maart 2000. Daarna werd Hiscom gekocht, voor 75 miljoen gulden. Die overname heeft nog geen meerwaarde voor de Nederlandse markt opgeleverd. Nog geen software uit andere landen is in Nederland ingezet. Torex zegt circa 15 procent van de winst uit Nederland te halen. Torex-Hiscom automatiseert in Nederland 50 ziekenhuizen, 50 procent van de ziekenhuisapotheken en 2050 huisartspraktijken. In elk segment staat men onder druk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-07-25T00:00:00.000Z Ton Smit
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.